Віра Олександрович

У Білій під Тернополем за скаргу на сусіда обіцяють 1 000 гривень (фото)

Основне

Оригінальну петицію про благоустрій подали на сайт Білецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ). Зробила це жінка на ім’я Ірина Миколаївна.

Про це у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», написав Юрій Качунь.

Снимок_петиція
Снимок_петиція

Текст петиції – доволі короткий: «Кожен небайдужий житель Білецької ОТГ, який впіймає на гарячому недобросовісного господаря чи людину, яка викидає сміття там, де його не повинно бути, і передасть його до рук поліції, отримає 1 тисячу гривень винагороди».

До завершення збору голосів залишилося 83 дні. Наразі є лише 2% необхідних підписів. Залишилося зібрати – 196 «за».

Цікаво, що передувала появі цієї петиції історія, яку активно обговорювали у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району». Тоді Юрій Качунь натякнув на те, що незаконному спалюванню сміття, хмизу і сухої трави у селі сприяє… сам голова ОТГ. Причому підтвердив це фотодоказами.

Голова1
Голова1

Цитуємо допис у «Фейсбуці»:

«ЗРОБИМО ЧИСТИМ НАШЕ СЕЛО». Погоджуюся, це – дуже добра справа, коли робити все із дотриманням Закону. Кодекс України про адміністративні правопорушення ст. 77 (1) «Самовільне випалювання рослинності або її залишків».

У нас – все по-іншому. Сам голова ОТГ Дмитро Малик подає приклад. Відповідно, маємо результат. Вступає в дію «ТЕОРІЯ РОЗБИТИХ ВІКОН» або, іншими словами, явні ознаки безладу і недотримання людьми прийнятих норм поведінки провокують оточення теж забути про правила і вчиняти дії, які суперечать закону України!».

Голова2
Голова2

Згодом Юрій Качунь попросив не звинувачувати його у наклепі на голову ОТГ. І згадав про один реальний випадок, що стався у суботу біля церкви. Там під час прибирання запалили багаття. Хто підпалив і хто дав на це вказівку, ніхто не зізнався.

Церква
Церква

Нагадаємо, Біла постійно страждає від підпалів очерету. Остання масштабна пожежа виникла там лише 24 березня. На місці події рятувальники тоді виявили два осередки займання, загальною площею орієнтовно 1 га. Повністю ліквідувати пожежу їм вдалося аж через кілька годин. Дехто припускає, що винним у таких діях може бути хтось із жителів Білої.

Голова3
Голова3

До слова, про справи, що турбують жителів новоствореної Білецької громади, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео