У Чорткові хочуть встановити сонячні колектори для нагріву води у дитячому садочку

solar-collector

У одному із садочків Чорткова хочуть встановити сонячні колектори для нагріву води. Загальна вартість проекту близько 500 000 гривень. Сьогодні у «Золотій рибці» навчається понад 162 дошкільнят. 

Cадок підключено до системи енергомоніторингу ICE, в якій працівники, відповідальні за енергетичне господарство закладів, здійснюють щоденний моніторинг споживання енергоресурсів. Він спрямований на досягнення ефективного використання електроенергії, скорочення витрат на її оплату та зменшення викидів парникових газів.

Чортківська міська рада – учасник проекту «Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)», що реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії в Україні Royal Norwegian Embassy in Kyiv. 

Чортків планує перейти до 2050 року на 100% «зеленої» енергії. У 2018 році місто підписало меморандум з 350.org про перехід на 100% відновлювані джерела енергії. Також місто підписало європейську ініціативу «Угода мерів-Схід», за якою зобов’язується скоротити викиди парникових газів на 30% до 2030 року.

Фото 350.org – Україна та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео