У Чорткові призначили директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників

зображення_viber_2020-11-20_20-47-26

У п’ятницю, 20 жовтня, у сесійній залі міської ради відбувся конкурс на заміщення вакантної  посади директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чортківської міської ради. Умовами конкурсу було передбачено складання кандидатами кваліфікаційного іспиту на знання законодавства у сфері освіти та проведення співбесіди. Всього було троє кандидатів. 

За результатами проведеного конкурсу на посаду директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чортківської міської ради призначено Ольгу Данильчак.

Нагадаємо, що згідно з положенням основними завданнями центрів є сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, забезпечення їхньої психологічної підтримки та консультування із широкого кола питань, пов’язаних з освітнім процесом. Центри мають узагальнювати та поширювати інформацію про можливості професійного розвитку освітян: програми підвищення кваліфікації, вебресурси та інші інструменти, що можуть стати у нагоді для їхнього професійного зростання. Вони мають також координувати діяльність професійних спільнот педагогів і надавати психологічну підтримку педпрацівникам.

Центри орієнтовані на консультування, зокрема, за такими напрямами:

  • планування та визначення траєкторії професійного розвитку;
  • проведення супервізії;
  • впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного та інклюзивного підходів у навчанні;
  • застосування нових освітніх технологій;
  • організація освітнього процесу за різними формами, зокрема з використанням технологій дистанційного навчання.

Фото  з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео