У Чорткові реформують ЖКГ: створюють 4 нові комунальні підприємства

75521768_2404652329795143_4656844739096608768_o

На черговому засіданні сесії Чортківської міської ради депутатський корпус підтримав проект реорганізації комунального підприємства «Чортківський комбінат комунальних підприємств». Згодом дане підприємство ліквідують, а натомість буде створено чотири комунальні служби, кожна з яких матиме свій вузький спектр робіт. Це значно підвищить коефіцієнт корисної дії всієї сфери житлово-комунального господарства міста. При цьому загальна кількість працівників не зміниться.

Замість «Чортківського ККП» з’явиться:

  • КП «Міськсвітло»;
  • КП «Благоустрій»;
  • КП «Чисте місто»;
  • КП «Ритуальна служба».

Тепер по черзі детально про те, що саме входитиме у повноваження кожного комунального підприємства зокрема.

КП «Міськсвітло» займатиметься будівництвом нових електромереж освітлення та ремонтом діючих; монтажем, ремонтом, обслуговуванням святкової ілюмінації до свят; проектуванням мереж електропостачання та світлофорних об’єктів; проектуванням та монтажем декоративної фасадної підсвітки архітектурних будівель; встановленням, заміною та забезпеченням належного стану світлофорів; наданням послуг із використання опор зовнішнього освітлення тощо.

У повноваження КП «Благоустрій» входитиме: обслуговування, поточний та капітальний ремонт об’єктів благоустрою; утримання та обслуговування покриття площ, вулиць, доріг, пішохідних зон, туалетів, шляхопроводів; утримання, відновлення та видалення зелених насаджень; квіткове оформлення об’єктів зеленого господарства в місті; протиожеледна робота, розчистка снігу; проведення заходів щодо регулювання чисельності безпритульних тварин; облаштування дитячих та спортивних майданчиків; прибирання території міста; виконання робіт з підготовки міста до проведення свят; організація місць відпочинку для населення.

Комунальне підприємство «Чисте місто» надаватиме послуги з вивезення твердих побутових відходів. А також займатиметься санітарною очисткою міста, утриманням в належному стані міського сміттєзвалища, ліквідовуватиме несанкціоновані сміттєзвалища, чиститиме урни тощо.

КП «Ритуальна служба» утримуватиме та проводитиме благоустрій всіх чотирьох кладовищ міста (коситимуть траву, прибиратимуть, впорядковуватимуть могили). Також реєструватимуть поховання та перепоховання померлих у спеціальній книзі; надаватимуть транспортні послуги, необхідні в процесі організації поховання; викопуватимуть могили та організовуватимуть поховання померлого; реєструватимуть надмогильні споруди в книзі обліку надмогильних споруд; видаватимуть родичам померлих свідоцтва про поховання.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео