У Чорткові висадили дерева у парку Героїв Небесної Сотні та провели молитовний сніданок

2

У Чорткові посадили перші 44 дерева у парку Героїв Небесної Сотні та вперше за історію міста провели молитовний сніданок. Відбувся такий захід у переддень храмового празника Чорткова Святих Верховних Апостолів Петра і Павла та 496 річниці надання місту Магдебурзького права.

Висадку перших дерев у саду благословив молитвою Преосвященний Владика Дмитро Григорак, повідомляє Чортківська міська рада. Участь у посадці дерев та молитовному сніданку взяли представники влади Чорткова, освіти, духовенство, ветерани АТО, громадські активісти та почесні жителі міста.

1
1

3
3

– Ідея створення парку Героїв Небесної Сотні виношувалася близько 4 років, та, в силу різних обставин не була реалізована раніше. З метою декларації єдності сьогодні ми висаджуємо кожне дерево по двоє людей і зобов’язуємось за ним доглядати. Кожного дня у літній період комунальні служби поливатимуть ці саджанці. З Божою допомогою на цьому місці у майбутньому буде місце відпочинку та дозвілля для наших жителів, – сказав до присутніх міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Започаткований понад 60 років тому у США, молитовний сніданок є доброю традицією у багатьох країнах світу. У Чорткові молитовний сніданок розпочався та завершився молитвою за мир у країні та процвітання міста. Присутні могли спілкуватися один з одним, слухати класичну музику у виконані викладачів місцевої музичної школи.

4
4

– Я бажаю усім нам брати від світу усе найкраще, те, що утверджує нас, мати чіткі орієнтири, де добро, а де зло. Саме зло руйнує людину. Якщо у нас буде здоровим духовний корінь, здорова мораль у суспільстві, тоді буде здоровим і життя. Закликаю усіх жити свідомо за законами добра та справедливості, – зазначив Владика Бучацької єпархії Дмитро Григорак.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео