Тамара Коблик

У громаді на Тернопільщині присвоїли почесні звання полеглим захисникам (фото)

Торік цього почесного звання посмертно удостоїлись 39 жителів Теребовлянської громади

Цьогоріч у Теребовлі знову вшанували військових, які загинули, захищаючи Україну, врученням відзнак «Почесний громадянин Теребовлянської громади». Про це розповіли на сторінці Теребовлянської міської ради у фейсбуці.

За особисту жертовність в утвердженні української державності та особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, заслуги перед громадою цього звання посмертно удостоєні теребовлянці, полеглі захисники російсько-української війни - Дмитроца Юрій, Крупа Михайло, Міщук Василь, Трусь Андрій, Псюрський Євген, Дзюнь Віталій, Петрів Сергій, Яременюк Сергій, Антошків Андрій.

Нагороди з рук Теребовлянського міського голови Олега Продана отримали члени їхніх родин замість своїх синів, чоловіків. На жаль… Бо захисники мали б одержувати заслужені відзнаки особисто, та їх у нас назавжди забрала війна, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Теребовлянської громади» приймається на сесії міської ради. Атрибути почесного звання - посвідчення та нагрудний знак.

У 2023 році Теребовлянська міська рада започаткувала церемонію відзначення мешканців громади – присвоєння звання «Почесний громадянин Теребовлянської міської територіальної громади». Торік цього почесного звання посмертно удостоїлись  39 громадян.

Фото Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео