У Лішні, куди приїжджають молитися родини загиблих воїнів, буде реабілітаційний центр

Як уже повідомляв «Терен» вчора, 7 липня на Тернопільщині завершилась уже 4-та Всеукраїнська проща родин загиблих військовослужбовців. Понад 100 сімей полеглих воїнів зібрались, аби помолитись за упокій своїх синів, чоловіків, братів і батьків.

У Лішні, де і відбувалася проща, розташова капличка, яка присвячена па’мяті загиблих героїв. Уже чотри роки поспіль туди з’їжджаються сім’ї полеглих воїнів, аби вислухати, підтримати один одного та помолитись за своїх Героїв.

Алла Кондакова з Кропивницького на цій прощі уже втретє. Її син Олександр Кондаков повертався із завдання та до місця призначення так і не долетів. Він загинув на борту збитого російськими терористами гелікоптера в районі Слов’янська. 22-річний юнак невдовзі мав одружитись.

– Саша підписав перший контракт у 2011 році. На початку 2014 року він продовжив свій контракт на ще три роки. Та уже в червні 2014 загинув. Ми з іншими сім’ями підтримуємо одне одного. Ми спілкуємося і поза межами прощі, тому що спілкування з людьми, які потрапили у таку ж біду насправді дуже допомагає, – розповідає мати загиблого Олександра Алла.

На архиєрейській службі був присутній також і народний депутат України Іван Чайківський.

– Під час молитви аж мурашки пройшли шкірою, бо насправді розумієш ціну сьогоднішнього хліба, який ми маємо на столі. Ми маємо дякувати нашим Героям, нашим воїнам, яких сьогодні вже немає з нами, які вже давно на небі, але які оберігають сьогодні Україну, – ділиться емоціями Іван Чайківський.

IMG_9634
IMG_9634

IMG_9453
IMG_9453

Окрім каплички, яка вже декілька років розташована у Лішні, також у планах розмістити тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, для їх сімей, і для сімей полеглих героїв.

– Я знаю організаторів цієї прощі, отця Андрія та Андрія Біндаса давно, і наш фонд вирішив допогти їм реалізувати проект «Пам’ять жива». Найперше, ми створимо план цієї ділянки для розміщення на ній реабілітаційного центру. Капличка буде збільшена. Окрім того, будуть програми реабілітації для родин загиблих, для ветеранів та їхні сімей. Попередньо план має бути здійснений за три роки, – зазначає голова благодійного фонду «Галицька громада» Володимир Шевченко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео