Віра Олександрович

У магазинах Тернополя можна буде залишати продукти для потребуючих

Допомога

Про одиноких городян із соціально-вразливих груп намагаються піклуватися нині у Тернополі.

Безкоштовні гарячі обіди, продукти, іншу допомогу людям із цих категорій надають працівники територіального центру соціального обслуговування населення і небайдужі містяни. Але це – далеко не все, наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Через введення карантинних заходів у місті посилено працює Тернопільський міський територіальний центр, - каже мер. – Фахівці активно співпрацюють з активістами громадських організацій і волонтерами. Усе це робиться з метою надання допомоги соціально незахищеним верствам населення.

Так, особливо актуальною у нинішні дні стала потреба забезпечення продуктами і медикаментами людей із соціально-незахищених верств, зокрема, тернополян похилого віку, людей з інвалідністю, багатодітних сімей тощо.

- Пройшло майже 3 тижні карантину і трохи понад тиждень після оголошення надзвичайної ситуації у Тернополі, а ми вже бачимо, що є певна категорія населення, яка не може забезпечити себе всім необхідним, - наголошує пан Надал. – Доводиться посилено трудитися і соціальним працівникам, і різним управлінням міської ради, і активістам громадських організацій та волонтерам.

Саме через це у продуктових магазинах міста, наприклад, планували встановити спеціальні продуктові кошики, щоб тернополяни там могли залишати продукти для потребуючих. Ба більше, на базі магазину «КвітоЦентр» хотіли створити логістичний центр, звідки волонтери доставляли б адресну допомогу всім потребуючим. Наразі ці ідеї – на етапі реалізації.

- Якщо вам відомо, що серед знайомих чи сусідів є люди, які потребують допомоги, зверніться до фахівців і волонтерів або поділіться з ними номерами телефонів, - підсумував він (див. довідку унизу – прим.).

Довідка. За адресною допомогою у Тернополі можна звернутися у такі організації:

- Тернопільський міський територіальний центр: адресна та психологічна допомога – 23-56-52; 067-53-05-906; 23-56-68;

- Тернопільський міський центр соціальних служб для дітей та молоді – 23-55-92;

- «телефон довіри» - 43-31-00.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео