Віра Олександрович

У школах і вишах на Тернопільщині із 24 лютого можуть відбутися зміни

Освіта

Заклади освіти на Тернопільщині із 24 лютого працюватимуть за оновленими правилами.

Нагадаємо, Уряд ухвалив зміни до правил карантину через COVID-19. При визначенні зон санітарних вимог на Тернопільщині тепер враховуватимуть хворих на грип і ГРВІ.

Отже, із 24 лютого на всій території України встановлять «жовтий» рівень епідемічної небезпеки із окремими обмеженнями для закладів освіти. Водночас у регіонах, де буде «червоний» рівень, здобувачам заборонятимуть відвідувати заклади освіти. Але це не стосується дитсадків, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів, повідомили на сайті Тернопільської обласної держадміністрації.

При «жовтому» рівні епідемічної небезпеки наразі забороняється:

- відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом із підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів і персоналу закладу;

- проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участі здобувачів освіти із більш як однієї групи (класу) і за присутності глядачів (відвідувачів).

На території регіонів, де встановлять «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів заборонять відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео