Віра Олександрович

У скарбницях є гроші, бо жителі Тернопільщини справно виконують свої зобов’язання

З офіційних доходів жителів Тернопільщини бюджети різних рівнів уже отримали понад 103,5 млн грн. І це – попри важку економічну ситуацію в державі загалом. 

Гроші

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Понад 103,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) сплатили з офіційних доходів жителі Тернопільщини за 8 днів березня цього року, - кажуть у податковій. -Загалом за січень-лютий 2022-го надходження такого платежу перевищили 807,1 млн грн. Приріст до аналогічного періоду торік склав 21% або на 139,7 млн грн більше. 

При цьому державний бюджет отримав 171,3 млн грн, а скарбниці територіальних громад краю – 635,8 млн грн ПДФО.

- Варто зазначити, що ПДФО є важливим джерелом наповнення як місцевих, так і державного бюджету, - підкреслюють у податковій. - Значну частину його справляють із зарплат працівників. Тож роботодавці, які в час війни створюють робочі місця, офіційно працевлаштовують своїх працівників, підвищуючи рівень платні, роблять важливий вклад у економіку нашої країни, забезпечують їй фінансову підтримку. 

Завдяки цьому здійснюється й підтримка наших Збройних сил України, які боронять нині нашу державу у кількох регіонах.

- Також за 2 місяці цього року страхувальники на Тернопільщині перерахували до держбюджету 812,1 млн грн єдиного внеску, - додають у податковій. - Приріст до аналогічного періоду торік склав 17% або 118,5 млн грн.

Нагадаємо, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування. Завдяки цьому платежу фінансують державні соціальні програми, здійснюють виплату пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео