Віра Олександрович

У Тернопільській міській раді вирішили працювати за особливим графіком (фото, відео)

Остапчук

Активно взялися до роботи депутати Тернопільської міської ради сьогодні, 27 листопада. Вранці вони вже встигли ухвалити понад 70 питань.

Наразі триває перерва, оголошена міським головою Сергієм Надалом до 14.00, аби всі охочі могли відвідати похорон начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимира Мединського.

Семусь
Семусь

У порядок денний сесії відразу внесли понад 90 питань. Утім, розпочали засідання із формальності – до складу ради ввели нового депутата, замість свободівки Марії Чашки, яка перейшла в обласну раду. Представила Мар’яна Козбура і вручила йому посвідчення голова Тернопільської міської територіальної виборчої комісії Тетяна Семусь.

Мар’ян Козбур відразу склав присягу депутата міської ради. Після нього це зробив Андрій Грицишин із партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість», адже через хворобу він не брав участі у засіданні 18 листопада.

Грицишин
Грицишин

Після цього політикам дозволили зробити звернення і заяви. Першим до трибуни пішов представник партії «Європейська Солідарність» Віктор Овчарук.

- Суспільство, у тому числі представники малого і середнього бізнесу обурені введенням так званого «карантину вихідного дня», - каже він. – Такий локдаун не є ефективним для боротьби із коронавірусом, але він посилаю у нокдаун малий і середній бізнес, який може після такого і не піднятися. Підприємців за кордоном підтримують, а в нас Фонд боротьби із епідемією витрачають на ремонти доріг.

Далі йшлося про те, що бізнес уже зазнав значних збитків, а далі – може бути ще гірше. До того ж, належних захисту і підтримки досі не отримали медики. Текст звернення про незгоду із введенням «карантину вихідного дня» пообіцяли узгодити із представниками усіх фракцій міської ради і остаточний варіант – підтримати та відправити у Київ.

Овчарук
Овчарук

Окрім того, заяви озвучили Христина Феціца, Ольга Похиляк і Микола Дерецький. Традиційно, колеги їхні прохання ухвалили. Зауважу, розглянути цього дня - серед перших - планували звіт про кошторис Тернополя за 9 місяців і зміни до міського бюджету-2020. Доповідала і отримала необхідну кількість голосів «за» - заступниця міського голови Вікторія Остапчук.

- Враховуючи завершення бюджетного року в такій кризовій ситуації, пропонуємо з метою закінчення року без боргів за захищеними статтями здійснити перерозподіл коштів у бюджеті територіальної громади, - пояснює вона. – Зокрема, проектом рішення пропонується збільшити доходи загального фонду збільшити на 11,3 млн грн. Із них – освітня субвенція на виплату зарплат педагогам становить 7,4 млн, а субвенція на придбання засобів індивідуального захисту – 3,9 млн. Перерозподіл плануємо і в інших галузях міської господарки.

До слова, у переліку традиційно було чимало земельних питань. За них голосували швидко і майже без обговорення. Причому уточнення у доповідачів весь час просять лише представники партії «Сила людей». Траплялося, вони навіть правки вносили і голосували зі всіма. Тож результат волевиявлення за цілу низку пунктів сягав 41 голосу, тобто рішення політики приймали одноголосно.

Голосування
Голосування

Зауважимо, сесії міської ради тепер через карантин проводять в Українському домі «Перемога». Відбуваються засідання із дотриманням усіх санітарних норм і без присутності громадськості. Проте трансляцію засідання у мережі Інтернет можуть дивитися всі охочі. Про найцікавіші подробиці засідання читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео