Ростислав Фук

У тернопільському хостелі затримали одного з учасників шахрайської схеми

До однієї з потерпілих зателефонував невідомий, який представився помічником лікаря і сказав, що її доньку потрібно терміново оперувати. Перелякана жінка віддала кур'єрові 75 000 доларів США та 18 000 євро

Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах або організованою групою. Підозрюваного затримали в одному з тернопільських хостелів, повідомляють у пресслужбі прокуратури.

Так, ввечері 3 лютого жительці села Колоденка Рівненського району зателефонував невідомий, який представився помічником лікаря та повідомив жінці, що її доньку треба терміново оперувати. Для цього потрібні кошти, за якими пізніше приїхав кур’єр. Йому жінка віддала 75 000 доларів США та 18 000 євро.

Наступного дня чоловіка з грішми розшукали в одному з хостелів Тернополя. Частину коштів він вже встиг витратити, тож правоохоронцям віддав 66500 доларів США, 16200 євро та 200 000 грн. Йому вже повідомили про підозру і 5 лютого Рівненський районний суд відправив підозрюваного під варту на 60 діб.

Наразі встановлюються інші причетні до злочинної схеми. Підозрюваному інкримінують частину 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Фото Рівненської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео