Ростислав Фук

У Тернополі досі забруднене повітря після пожежі: які результати останніх замірів

Додаткову інформацію обіцяють повідомляти протягом доби

Групи швидкого реагування продовжують проводити заміри атмосферного повітря в Тернополі на межі забруднення, межі житлової забудови у визначених точках. Про це повідомили у пресслужбі обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За результатами відібраних проб атмосферного повітря, вміст пилу, оксиду вуглецю, формальдегіду, фенолу становив нижче чутливості приладу згідно вимог наказу МОЗ від 10 травня цього року «Про затвердження державних медико-санітарних нормативів допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Станом на 10:30 21 серпня за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі на території міста, а саме:

  • т. №1- м. Тернопіль, мікрорайон Новий Світ, соляна кислота – 0,52 мг/м3 при нормі – 0,2 мг/м3 ;
  • т. №4- м. Тернопіль, вул. Білецька, хлор становив – 0,6 мг/м3 при нормі – 0,1 мг/м3; соляна кислота – 0,52 мг/м3 при нормі – 0,2 мг/м3;
  • т. №6- м. Тернопіль, вул. Об'їзна, хлор становив – 0,3 мг/м3 при нормі – 0,1 мг/м3; соляна кислота – 0,21 мг/м3 при нормі – 0,2 мг/м3.

Дотримуйтесь рекомендацій. У Тернопільському районі продовжують проводитись заміри якості повітря. Очікуйте додаткової інформації, – йдеться в повідомленні.

Як повідомив міський голова Сергій Надал, дошкільні заклади працюють у звичайному режимі, але прогулянки дітей обмежені.

Ми бачимо невелику позитивну динаміку, але прошу вас ще сьогодні дотримуватися заходів безпеки. Намагайтеся менше перебувати на відкритому повітрі, особливо це стосується дітей та людей з хронічними захворюваннями..Тримайте вікна зачиненими, – каже Надал.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав. Загалом займання гасили 12 годин майже 100 рятувальників. Станом на 14:40 пожежу вдалось ліквідувати. Внаслідок пожежі у місті зберігається перевищення окремих показників якості повітря. Зокрема, станом на 16:00 20 серпня спостерігалося перевищення гранично-допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі в Тернополі. Станом 19:00-21:45 показники вказували на незначне збільшення концентрації хлору в повітрі в мікрорайоні «Новий Світ» та суттєве зниження на інших напрямках. 

Читайте також: Чи можна купатися у Тернопільському ставі після масштабної пожежі

Фото Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Вибір читачів за тиждень

Відео