Тетяна Бакай

Чи можна купатися у Тернопільському ставі після масштабної пожежі

Нові результати замірів якості повітря, води та ґрунту після дощу повідомлять упродовж дня 21 серпня

Утриматися від купання у Тернопільському ставі та водоймах рекомендує головна санітарна лікарка області, генеральна директорка Тернопільського обласного центру контролю та профілактики Оксана Чайчук. Адже після дощу станом на 22:00 20 серпня перевищення рівня хлору виявили і у воді ставу. 

Ми не можемо заборонити людям купатись, але рекомендуємо. Я думаю, у тій ситуації, що склалась, можна 1-2 дні зачекати і утриматись від купання, – зазначила у коментарі Терену Оксана Чайчук. 

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав. Загалом займання гасили 12 годин майже 100 рятувальників. Станом на 14:40 пожежу вдалось ліквідувати. Внаслідок пожежі у місті зберігається перевищення окремих показників якості повітря. Зокрема, станом на 16:00 20 серпня спостерігалося перевищення гранично-допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі в Тернополі. Станом 19:00-21:45 показники вказували на незначне збільшення концентрації хлору в повітрі в мікрорайоні «Новий Світ» та суттєве зниження на інших напрямках. 

Як повідомила Терену  Оксана Чайчук, 21 серпня знову проводять заміри повітря, води та ґрунту  після дощу. Результати оприлюднять впродовж дня. 

Тернополян просять обмежити тривале перебування на вулиці, особливо дітям та людям з хронічними захворюваннями та не відчиняти вікна. 

Фото Антона Марчевського 

Вибір читачів за тиждень

Відео