Оксана Бучко

У Тернополі камери спостереження розпізнаватимуть номерні знаки

795895

Облаштувати камери, які розпізнаватимуть номерні знаки у будь-яку пору доби, планують у Тернополі. Їх встановлюватимуть на вїздах та виїздах, а також на аварійних місцях та місцях, де часто траплялись злочини. Про це йшлось на засіданні виконкому міськради 22 листопада.

- Ми маємо список місць, де встановлюватимемо такі камери з додатковим освітленням, - розповів т.в.о директора комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа» Святослав Журовський. - А камери без функції розпізнання забиратимемо на менш важливі об’єкти.

Протягом останнього часу підприємство встановило камери на Острівку кохання та біля макету костелу на Театральному майдані. У планах реалізувати проект від «Водоканалу» щодо облаштування камерами фонтанів міста на суму понад 50 тис. грн. Також дохід підприємства збільшиться за рахунок проекту від облради на 130 тис. грн.

- Дохід підприємства підняли майже на мільйон гривень, - додав Святослав Журовський. - Це вдалось зробити за рахунок побудови локальних мереж в школах та комунальних закладах та підвищення ціни на доступ до технічного обладнання в комунальних будинках.

Середня зарплата на підриємстві – 7-8 тис. грн. Оплату праці таким спеціалістам мер порадив підвищити.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео