Дарія Шевченко

У Тернополі можна побачити, як виглядали українські військові більш ніж століття тому (відео)

Подивитись, як виглядали українські військові формування 20-21 століття можна у Тернополі на вулиці Медовій, 5. Там діє «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини». Директором закладу є Євген Філь, який розповів, що в музеї функціонують дві виставкових зали.

– Це виставкова зала, де розміщені українські військові формування 20-21 століття. Це січові стрільці, армія УНР, Галицька партія, УПА та інші, – розповідає Євген Філь. Це зал, де проходить постійна виставка, а є інший, де виставки ми змінюємо до відповідних дат.

Тернопільщина – багата на історичні події. Тому надзвичайно важливо створювати середовища, де б ця історія оживала, наголошує Володимир Болєщук. Перший заступник голови Тернопільської обласної ради підкреслює, керівництво та працівники музею прикладають чимало зусиль, щоб заклад розвивався.

– Наша Тернопільщина – край історичний, край боротьби, має славну історію. Наша Тернопільщина має дуже багато Героїв різних часів і тому завдання нашої каденції обласної ради зробити дуже професійний, хороший музей , – наголосив Володимир Болєщук.

Сьогодні у музеї працюють над тим, щоб зібрати повну колекцію військових формувань, що діяли на території області в різні часи.

Олена Чайківська

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео