Віра Олександрович

«У Тернополі – найвищий рівень злочинності в області» - Олександр Богомол (відео)

c052efd8-fc5a-4024-807a-831b8b40ec17

П'ять поліцейських станцій створять у Тернополі вже за місяць. Розмістять їх у різних мікрорайонах обласного центру.

Перша із тих станцій уже працює - на залізничному вокзалі, повідомив сьогодні, 25 липня, начальник  Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

3979904b-fd1d-46a0-9986-c86567e7745d
3979904b-fd1d-46a0-9986-c86567e7745d

Опорні пункти міліції кілька років тому ліквідували

Такий крок він мотивував тим, що у патрульній поліції не беруться за розкриття злочинів «гарячими слідами». До того ж, звичайних кадрів у поліції бракує, а через реформу їх ще й зібрали всіх в одному приміщенні на бульв. Т.Шевченка. Через це, на його думку, останнім часом найвищий рівень злочинності – саме в обласному центрі.

  • Фактично половина злочинів, що стаються в області, припадають на Тернопіль, – підкреслює Олександр Богомол. - Опорні пункти міліції, які колись працювали в мікрорайонах міста, були ліквідовані. Тому 40 оперативників і 40 дільничних міського відділу працюють в одному приміщенні.

Раніше міліціонерам було простіше контролювати наркотично залежних, сімейних скандалістів, які мешкали у мікрорайоні, де був відділок. Відслідковувати злочинців також було простіше, бо правоохоронці добре знали місцину, де працювали.

[embed]https://youtu.be/dbBjg90STe8[/embed]
  • Ось тому необхідно відновити колишні опорні пункти міліції, але вже у вигляді поліцейських станцій, - пояснює він. - Робота у цьому напрямку уже ведеться. Наразі нам погодилася посприяти міська рада. Одну станцію ми вже запустили на залізничному вокзалі. Там несуть чергування сім правоохоронців.

Олегу Турлаю полегшать роботу

Олександр Богомол продемонстрував карту (див. фото – прим.), де видно, які саме території будуть у підпорядкуванні тих чи інших станцій (їхні адреси ще уточнюють – прим.). Отже, одна поліцейська станція буде діяти на Центральному ринку. Вона охоплюватиме ще й території автовокзалів і суміжні житлові квартали (зокрема вул. Оболоня – прим.). Друга - обслуговуватиме масив «Східний». У підпорядкуванні поліцейської станції у Центрі буде також мікрорайон «Новий Світ». Окремі станції матимуть і масиви «Сонячний» та «Дружба». Працюватимуть там по 10 співробітників.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=o4k34SEPaxU&feature=youtu.be[/embed]
  • Вони знатимуть свій «контингент», а тому буде результат, - підкреслює Олександр Богомол. – Затримка лише за тим, щоб належно облаштувати станції. У міській раді діє Програма профілактики і протидії злочинності «Безпечне місто» (чит. ТУТприм.). Тож ми сподіваємося на фінансову підтримку.
  • 56daaaff-35c4-4f09-996a-55e5b090781a
    56daaaff-35c4-4f09-996a-55e5b090781a

До слова, у Тернопільському відділі поліції віднедавна - новий керівник. Виконуючим обов’язки начальника призначили майора Олега Турлая. Він за фахом - юрист, закінчив Нацiональну академiю внутрiшнiх справ України. Роботу в правоохоронних органах розпочав у 2004 році рядовим міліціонером. До призначення пан Турлай працював на посаді заступника начальника управлiння превентивної діяльності головного управлiння Нацiональної полiцiї в областi, а також тимчасово виконував обов’язки начальника Збаразького відділення поліції.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Довідка. Про те, що розповів сьогодні, 25 липня, Олександр Богомол, читайте також ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео