У Тернополі показали «Іншу сторону раю», про яку не прийнято говорити (фоторепортаж)

Сьогодні, 7 лютого, у приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для молоді презентували експозицію із 15 чорно-білих фото. Авторка зробила їх у «заборонених» районах Америки, продемонструвавши, як може виглядати «Інша сторона раю».

Українка Маріанна Глинська вперше поїхала в США в 2009 році, отримавши стипендію Фулбрайта для вивчення фотографії. Для неї було важливо досліджувати саму країну, життя емігрантів, а також людей які живуть в «неблагополучних районах».

8
8

9
9

1
1

Попри заборонені прогулянки за межами університетського містечка, Маріанна все ж таки вирішила піти в той «неблагополучний район» та дослідити околиці міста. За допомогою фотоапарата вона змогла показати Америку з іншої сторони.

– Назва виставки «Інша сторона раю» має свій сенс через те, що всі асоціюють Америку з раєм, економічно стабільною та багатою країною, – розповіла керівник проекту «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді Оксана Гуменюк. – І в одному місті, поруч з багатим та забезпеченим районом, знаходиться зовсім інший, «неблагополучний район». Саме на цих фото показано, як може виглядати Америка з іншої сторони.

Варто додати, що лише декілька людей погодились, щоб їх сфотографували. Решта фото зроблені лише в русі.

Тернополяни та гості міста зможуть відвідати виставку до 28 лютого у приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.

7
7

5
5

3
3

4
4

2
2

Фото авторки та Тернопільської обласної бібліотеки для молоді 

Вибір читачів за тиждень

Відео