Віра Олександрович

У Тернополі просять парламент не допустити зняття мораторію на землю (фото)

Президія2

Тернопільська обласна рада ініціювала Всеукраїнський референдум із питань заборони продажу сільськогосподарських земель.

Запропонувала проект такого рішення фракція партії ВО «Батьківщина». І отримала 51 «за» від колег із різних політичних сил. Цитуємо звернення: «Землі сільськогосподарського призначення, а це, перш за все, унікальні українські чорноземи – найбільше стратегічне багатство, національне надбання українців… Жодна політична сила чи купка чиновників, які діють в інтересах олігархів і транснаціональних компаній, не мають права приймати рішення, нехтуючи думкою українського народу...»

Сесія6
Сесія6

- Ми маємо захищати інтереси жителів Тернопільщини, - нагадує перший заступник голови облради Василь Деревляний. – У нас вже абонплату за газ вимагали ввести. Наступна позиція вимог від МВФ – дозвіл на продаж земель сільськогосподарського призначення. В Україні не наша влада керує, а МВФ! Але ж ми тоді залишимося рабами на своїй землі. В Ізраїлі 95% землі належить державі, у Канаді – 90%. Кожна думаюча країна не дозволяє продавати більш як 0,5-1% усіх земель, які є…

Тернопільська обласна рада також звернулася до усіх обласних і районних рад в Україні із проханням підтримати таке звернення. Натомість Верховну Раду застерегли - не розглядати питання прийняття законів, що стосуються мораторію на землі сільськогосподарського призначення, допоки не буде рішення із цього приводу на Всеукраїнському референдумі.

Депутати3
Депутати3

Окрім того, депутати на засіданні 10 квітня підтримали звернення Волинської обласної ради до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Ради національної безпеки і оборони, а також обласних рад щодо блокади банків із російським капіталом.

- Це питання давно обговорюється, - каже голова облради Віктор Овчарук. – І у всіх думка – однакова. Тому я би попросив поставити на голосування цей проект рішення – відразу «за основу» і «в цілому». Прошу шановні колеги підтримати.

Рішення політики дійсно ухвалили більшістю голосів (на сесії говорили і про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео