Євгенія Цебрій

У Тернополі просять зігріти чаєм вимушених переселенців, які стоять у черзі за одягом (фото)

Люди, які втратили все, втікаючи від війни, можуть отримати одяг безкоштовно. Однак охочих зараз дуже багато, черги займають з 5 ранку.

Допомогти зігрітися вимушеним переселенцям, які стоять у черзі за одягом у благодійному магазин «Благодать» у Тернополі, просить ініціаторка проєкту, активістка Яна Шкуратова. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Яни Шкуратової, у попередні дні, щоб отримати допомогу люди, які вимушено переселилися через військові дії до Тернополя, займали чергу до магазину з 5 ранку. 25 березня – з 2.00.

25 березня люди займали чергу з 2.00 ночі

Їм холодно...Цілий день і ніч в черзі. Я дуже прошу вас привезти нам чай, цукор одноразові стаканчики, великі чайники, як на фото. Багато, бо в черзі щодня понад 200 людей, - просить активістка. 

Обладнання вона обіцяє повернути. Магазин «Благодать» знаходиться на просп. Бандери, 4 у Тернополі. 

Потрібні такі великі чайники


Як писав раніше Терен, у Тернополі переселенці можуть безкоштовно отримати одяг, взуття тп постільну білизну у благодійному магазині «Благодать» та у соціальному гардеробі «Одежина», який до війни був пунктом видачі гуманітарної допомоги вразливим сім’ям. Благодійну ініціативу заснувала активістка Яна Шкуратова, яка, як ніхто, розуміє біду переселенців, адже сама 8 років тому переїхала до Тернополя з Луганська.

Фото Яни Шкуратової. 

Вибір читачів за тиждень

Відео