Віра Олександрович

У Тернополі розібралися з «Християнською етикою» і дозволили муніципалам користуватися планшетами (фото)

Депутати2

Низку так званих робочих питань, важливих для життєдіяльності різних сфер у місті ухвалили депутати Тернопільської міської ради 3 вересня.

Нагадаємо, завдяки новації, яку внесли у регламент діяльності Тернопільської міської ради, того дня депутати розглянули аж 155 пунктів лише за годину.

Гукалюк
Гукалюк

Питання «Про внесення змін в Програму «Безпечна громада» на 2021-2022 рр.» представив його автор - начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк. Питання було «технічним» - уже виділені гроші треба було «перекинути» на інші витрати. Тому депутати без обговорення дали 35 «за».

Соколовський
Соколовський

Начальник міського управління житлово-комунального господарства, екології і благоустрою Олег Соколовський також не отримав спротиву у політиків. Вони відразу погодилися внести зміни до рішення міської ради від 15.06.2018 р. №7/25/20 «Про здійснення запозичення для фінансування проекту «Глибока термомодернізація будівель закладів освіти Тернополя», а саме: - п. 1.4. викласти у такій редакції: «розмір запозичення (основна сума боргу) - 31 408 350,00 (31мільйон чотириста вісім тисяч триста п’ятдесят) євро; - п.1.10. викласти у такій редакції: розмір основної суми боргу за цим запозиченням становить 31 408 350,00 (31 мільйон чотириста вісім тисяч триста п’ятдесят) євро.

- Наші партнери переглянули програму співпраці і вирішили, що готові збільшити фінансування, - каже чиновник. – Йдеться про додаткові 6 млн євро. Саме для цього потрібно прийняти це рішення.

Похиляк2
Похиляк2

Депутати без дискусій дали 33 «за». Стільки ж голосів на свою підтримку отримала головна освітянка Тернополя Ольга Похиляк. Зауважимо, вона була автором проєкту «Про затвердження порядку впровадження модифікованої програми «Основи християнської етики» (1- 9 класи) для закладів освіти Тернопільської міської територіальної громади. Результат голосування, по суті, був очікуваним.

- Йдеться про варіативну частину, - пояснює пані Похиляк. – Тобто навчання буде добровільним. Для дітей, які не захочуть вивчати «Християнську етику», на той час у кожній школі придумають інші заняття.

Надал2
Надал2

До речі, погодилися депутати (33 «за» - прим.) і на зміни до положення про муніципальну інспекцію. Адже віднедавна працівники цього підрозділу можуть користуватися планшетами, аби пришвидшити свою роботу, тобто оформлення документів про призначення штрафів за порушення правил стоянки/паркування. Додамо, ознайомитися із «Положення про автоматизовану систему контролю за дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів у Тернопільській міській територіальній громаді» можна за таким посиланням.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео