Ростислав Фук

У Тернополі затримали брата з сестрою, підозрюваних у викраденні 250 тис. грн з картки вінничанина

Поліцейські перевіряють причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів

До правоохоронців за допомогою звернувся житель Вінниччини, який проходить лікування в одному із медзакладів Тернополя. Чоловік розповів, що у нього з банківської картки незаконно списали понад 250 тисяч гривень, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку встановили причетних до заволодіння коштами потерпілого. Ними виявилося двоє мешканців Хмельниччини – раніше судима 28-річна жінка та її 17-річний брат.

Як з’ясували поліцейські, вони напередодні познайомилися з потерпілим у лікарні. Під час спілкування їм вдалося дізнатися конфіденційні дані банківської картки вінничанина. Отримавши доступ до його рахунку, вони розраховувалися карткою у магазинах – придбали дорогі гаджети, техніку та одяг. Поліцейські вилучили у них речові докази.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від 3 до 5 років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

Оперативні заходи тривають. Поліцейські перевіряють причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів.

Читайте також: Тернополянка втратила майже 150 тис. грн, довірившись псевдопрацівнику мобільного оператора

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео