У Зарваниці відбулася Перша проща державних службовців (фото)

IMG_5902

23 червня, в Неділю всіх святих, у своє професійне свято працівники Тернопільської облдержадміністрації та районних державних адміністрацій взяли участь у Першій професійній прощі державних службовців до Марійського духовного центру «Зарваниця». Також цього дня своє професійне паломництво до відпустового місця здійснили працівники Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області,територіальних відділів у районах та ветерани земельної служби.

Паломники взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії у соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) у співслужінні адміністратора Собору о. м. Дмитра Квича, ректора ТВДС ім. патріархи Й. Сліпого о. Івана Римара та інших священнослужителів.

IMG_5976
IMG_5976

Після Літургії митрополит Василій привітав паломників з Днем державної служби.

- Щиро вітаю вас із професійним святом, адже складаючи присягу, ви урочисто обіцяєте вірно служити народові України. Нехай Господь дає наснаги Вам сумлінно виконувати свої обов'язки та з гідністю нести високе звання державного службовця.

Традиційно відбулося освячення води і панахида за воїнами, які віддали життя за незалежність України. Також паломники спільно молилися в «Українському Єрусалимі» та відвідали Свято-Троїцький монастир Студійського уставу, першим ігуменом якого був блаженний священномученик Климентій Шептицький, пише Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео