Віра Олександрович

Учасники бойових дій з Тернопільщини таки їздитимуть безкоштовно

Узгоджене звернення  Тернопільської обласної ради щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян затвердили на сесії сьогодні, 9 серпня. Причому політики дали максимальну кількість «за» – 50.

Нагадаємо, під час попередньої сесії представники громадських організацій і депутати озвучили цілий ряд звернень до Президента України Петра Порошенка, Верховної Ради і Кабінету Міністрів щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та добровольцям-учасникам АТО за рахунок субвенції із держбюджету. Тоді вирішили створити робочу групу, яка мала напрацювати єдиний узгоджений варіант звернення.

Вояки2
Вояки2

Після тривалого обговорення, дискусій і внесення доповнень та змін робоча група таки узгодила проект рішення, який і запропонували сьогодні на розгляд сесії («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ – прим.). Власне, розглянути цей пункт серед перших, відразу на початку засідання вирішили ще під час формування порядку денного сесії.

Через те, що текст наперед погодили, у залі дискусій уже не було. Депутати вирішили підтримати документ, у якому йдеться (цитуємо): «…ми, депутати Тернопільської обласної ради, просимо відновити фінансування компенсації окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту», та добровольцям-учасникам антитерористичної операції за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам у безготівковій формі».

Активісти відразу на це рішення відреагували і прокоментували його у соціальних мережах. Зокрема, представник ГО «Об'єднання бойових побратимів» Катерина Бойко на своїй сторінці у «Фейсбуці» написала таке (цитуємо): «Сьогодні на сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли справедливе рішення про відміну монетизації пільг для учасників бойових дій на перевезення міським/приміським транспортом… Сьогодні це питання вирішили остаточно, але попереду ще довгий шлях пошуку порозуміння між перевізниками, пільговиками і органами місцевого самоврядування. Висновок один – учасники бойових дій як їздили безкоштовно, так і надалі будуть їздити…»

Снимок_Бойко
Снимок_Бойко

Окрім того, депутати сьогодні більшістю голосів підтримали клопотання про нагородження грамотами Верховної Ради тернопільських науковців. На таку відзнаку, на їхню думку, заслуговує доктор економічних наук, професор, декан факультету аграрної економіки і менеджменту Тернопільського національного економічного університету Борис Язлюк і кандидат економічних наук, доцент, директор навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Гаврилишина Тернопільського національного економічного університету Ігор Таранов. Грамотами запропонували відзначити цих науковців за вагомий внесок у розвиток освіти і науки, підготовку наукових кадрів, висококваліфікованих спеціалістів для національної економіки України.

Люди
Люди

До речі, на сесії 9 серпня відбулося чимало цікавого. Про це читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео