Орест Сарматський

Українці «підсіли» на равликів (Агро-новини)

чер09

Україною за перші три місяці 2017 р. було імпортовано 11,2 т живих равликів на суму $33,9 тис. Для порівняння, в минулому році було ввезено менше 1 т, а в 2015 р. — лише 400 кг.

Про це повідомили в «Українському клубі аграрного бізнесу».

Експерти пояснюють, що зростання імпорту викликане підвищенням інтересу українців до розведення равликів, з огляду на перспективний напрямок діяльності. Відтак равлики використовуються для нарощення їх кількості. Серед країн-постачальників равликів до України  Польща — 10,2 т та Литва - 1 т.

0901
0901

Для довідки: минулого року Україна експортувала рекордні 347 т равликів. Майже 100% партій формувалися з равликів, знайдених у сільській місцевості західних областей України. Промислово щорічно виробляється до 2 т равликів, які реалізовуються всередині країни.

В Україні відкрили другу чергу демонстраційної молочної ферми

В Дніпропетровській області відбулося урочисте відкриття II-ї черги Демонстраційної ферми СП «Молочарське», спроектованої канадськими інженерами.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

Як відзначається, відкриття ІІ-ї черги ферми відбулося в рамках роботи проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Окрім того, відбулося відкриття «Першого кооперативного елеватора» в рамках проекту «Розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні».

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової, розвиток сільськогосподарської кооперації є одним із пріоритетів міністерства, адже кооперація дозволяє малим агровиробникам зміцнювати свої позиції та виходити на організований ринок.

0902
0902

«Демонстраційна ферма «Молочарське» є сучасним навчальним центром для малих та середніх виробників молока. Це гарна можливість розвивати в Україні виробництво високоякісного молока відповідно до найкращих міжнародних стандартів», — зазначила вона.

Також в Мінагропроді уточнили, що на демонстраційну ферму завезено із Данії чистокровне поголів`я породи «Джерсі», що є унікальним для України.

Експорт цукру виріс в 8,6 рази

Україна у І кварталі 2017 р. на зовнішні ринки поставила 267,4 тис. т цукру загальною вартістю $131,5 млн.

Це у 8,6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було експортовано 29,6 тис. т цукру на $15,2 млн, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

Як відзначається, у січні-березні 2017 р. найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії на загальну суму $108,8 млн. На європейські ринки було поставлено продукції на $21,2 млн.

0903
0903

У розрізі країн, найбільшими покупцями солодкого продукту з України стали Кот-Д’івуар ($16,2 млн), Шрі-Ланка ($16 млн), М’янма ($12 млн) та Лівія ($11,4 млн).

Найбільшим імпортером цукру у І кварталі 2016 р. була Румунія ($10,3 млн).

Вибір читачів за тиждень

Відео