Орест Сарматський

Уряд закликали подвоїти кількість фермерських господарств до 250 тисяч (Агро-новини)

лют02

За наступні 2 роки потрібно подвоїти кількість фермерських господарств. Про це сьогодні заявив голова Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич.

Нагадаємо, що уряд виділив 1 млрд грн на підтримку фермерів.

0203
0203

«Потрібно подвоїти кількість фермерів за 2 роки до 250 тисяч. Для цього уряду та парламенту слід зібратися і зробити єдиний законопроект в підтримку фермерів. Щоб розвивати фермерство, потрібна зрозуміла податкова, земельна та прозора держпідтримка. Це все, що треба. Українці не батракуйте на польських фермах, повертайтеся додому», — наголосив Томич.

Відкриють потужний комплекс зі зберігання і перероблення часнику в Одеській області

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва планує вкласти близько $82 тис. у будівництво комплексу зі зберігання та перероблення часнику в Одеській області. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

0201
0201

Комплекс запустять у квітні 2018 року. Його побудує компанія «Агро Патріот», повідомив менеджер UHBDP Дмитро Ніколаєв.

За його словами, кінцевими продуктами перероблення часнику, швидше за все, буде паста, порошок і маринований часник.

Потужності нового комплексу складуть 1 тис. т зберігання і переробки в рік.

Виробники цукру в Україні обговорять стратегію розвитку галузі

У Києві триває ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2018, організаторами якого виступає Національна асоціація цукровиків України та Всеукраїнська Аграрна Рада. Про це повідомляє прес-служба Укрцукру пише Агрополіт.

«За останній рік цукрова галузь зарекомендувала себе як провідного світового експортера бурякового цукру і показала, що ми можемо бути конкурентними на ринку. Цього вдалося досягнути за рахунок збільшення посівних площ, запуску додаткових виробничих потужностей та підвищення врожайності цукрових буряків. Окрім того, виробництво цукру І-ї категорії в цьому році досягнуло рекордних 50% у загальній структурі, що свідчить про те, що виробники активно модернізують виробництво та інвестують у розвиток сектору», — пояснила провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

 

0202
0202

Проте, за її словами чимало роботи залишається в сфері державної підтримки та регулювання, адже все ще не вирішено логістичну проблему та не затверджено механізм переходу виробництва до європейських стандартів. Саме цим питанням і присвячується ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018.

Вибір читачів за тиждень

Відео