Оксана Бучко

В історичному центрі міста на Тернопільщині хочуть забудувати комунальну землю?

unnamed

Сумнівний проект рішення хочуть зняти із розгляду на сесії Збаразької міської ради (Тернопільська область). Йдеться про розробку містобудівної документації - детального плану в історичному центрі Збаража. Як стверджують депутати, цього проекту попередньо не подали на розгляд постійної комісії з питань архітектури і містобудування, тож регламент порушили.

- Виглядає, що цих пять сотих комунальної землі в середмісті хочуть передати комусь і забудувати. Таке рішення подають на розгляд, порушуючи законодавство та Регламент, -  зауважує депутат міськради Світлана Боднар. - Зараз в раді діє постійна комісія з питань архітектури і містобудування, але туди проекту на розгляд не подали, щоб його вивчили, розібралися, надали висновки та пропозиції. І це невипадково. Тож нам потрібно розібратися, що влада планує робити із «золотими» пятьма сотими землі в історичному центрі Збаража.

Тож депутати збираються перед сесією, аби обговорити можливість зняття проекту з порядку денного через порушення процедури розгляду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео