Тамара Коблик

В одній з громад на Тернопільщині не буде новорічної ялинки

Міська влада Кременця вважає, що це недоречно під час війни

У Кременецькій громаді на Тернопільщині вирішили не встановлювати новорічну ялинку. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Кременця Андрій Смаглюк.

Інформую Вас, що Кременецька міська рада вирішила не встановлювати новорічну ялинку до свят, оскільки це недоречно під час війни, - йдеться у повідомленні. - Хтось скаже, а діти?! Дітей давайте навчимо молитися за наших воїнів і ходити до церкви, тому що дитячі молитви дуже сильні і щирі! Віримо в Перемогу та Збройні Сили України! Надіємось, що будемо разом відзначати Новорічні та Різдвяні свята у наступному році під мирним небом України.

Нагадаємо, минулого року через війну в країні у Тернополі не було головної новорічної ялинки. Натомість на Театральному майдані працювала Резиденція святого Миколая, а також була влаштована різдвяна шопка.

До слова, нещодавно питання чи потрібна ялинка на свята у Тернополі, підняв міський голова Сергій Надал. Він запропонував цього року встановити ялинку заради дітей. Адже багато з них, як каже очільник міста, дуже хочуть різдвяного дива. 

Під час опитування, яке днями провели журналісти Терену, одні вважали, що це не на часі і будь-які святкування цьогоріч недоречні, інші - що ялинка все ж потрібна.

Монтаж новорічної ялинки на Театральному майдані у Тернополі планували розпочати 27 листопада. Проте через складні погодні умови все перенесли на четвер, 30 листопада.

Читайте також: Чи будуть тернополяни цього року ставити ялинку дома: опитування (відео)

За скільки тернополяни можуть придбати новорічну ялинку

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео