В Тернополі презентують «Історію, варту цілого яблуневого саду»

16265423_1729830660375920_4211609095937516486_n

Книгарня “Є” та видавництво «Книги – ХХІ» запрошують на презентацію роману Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду». Захід відбудеться 30 січня. Початок – о 18.00. Модератор Юрій Матевощук.

Презентація роману «Історія, варта цілого яблуневого саду» в Тернополі пройде в рамках промотуру Максима Дупешка містами України. Значна частина туру Максима Дупешка пов’язана з книгарнями «Є». Крім Тернополя, це книгарні «Є» Львова, Івано-Франківська, Луцька, Києва, Харкова, Дніпра, Вінниці, Хмельницького. Автор охоплює досить широку цільову аудиторію, яка, без сумнівів, зацікавиться романом, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» – це локальна історія з універсальними змістами і смислами. Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, – це ніщо інше, як модель Європи. А в долях так званих маленьких людей кожен зможе побачити, відчути, впізнати частку, а то й значну долю, своєї родинної історії. Хронотоп роману досить широкий – від австро-угорської доби і до наших днів.

На тему питань історико-політичних, національних та універсальних, про мільйони доль так званих маленьких людей, які не зафіксовані у підручниках і томах з історії, але кожна із яких, варта цілого яблуневого саду, можна буде поспілкуватися 30 січня у книгарні «Є». Читачі і представники ЗМІ матимуть можливість почути від автора про його роман, історію роботи над ним, реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів та їхні долі, прототипів, про те, як і із чого письменник збирав свій непростий, химерний, колоритний і винятковий смисловий світ, про сучасну прозу як в Україні, так у світі. А найголовніше – поміркувати на такі непрості теми, як окупація, внутрішня окупація, деокупація, Голокост на території України, про війну на Сході як незавершений акорд ІІ Світової, про невишиваний патріотизм, про те, чи можна позбутися українського національного питання в українській літературі та багато іншого, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» має великий асоціативно-смисловий, проблемний потенціал.

*** Адреса книгарні «Є»: м. Тернопіль вул. Валова, 5-9. Вхід вільний

Вибір читачів за тиждень

Відео