Орест Сарматський

В Україні спростили сертифікацію сільгосптехніки (Агроновини)

1302

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою встановлюватимуться чіткі правила для виробників сільгосптехніки. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

– Чудова новина для виробників сільськогосподарської техніки. Років чотири ми намагалися внести зміни в технічний регламент, зараз фактично за три місяці нам це вдалося зробити. Уряд ухвалив очікувану Постанову, яка нарешті встановить зрозумілі та чіткі правила для виробників техніки, – написав Тарас Висоцький.

Згідно з постановою:

* скасовано термін дії сертифікату затвердження типу (до цього термін дії був 5 років);

* змінено підхід у проведенні періодичних перевірок виробництва;

* встановлено екологічні стандарти на викиди двигунами шкідливих речовин з 2021 р. мінімальний рівень Stage 2, а з 2023 р. – Stage 3A;

* затверджено форми документів для сертифікації (форми технічого опису, заявок тощо).

1301 (Copy)
1301 (Copy)

Для постачальників українських яблук відкрито необмежений доступ до ринку Індії

Отримано офіційну відповідь компетентного органу Індії про успішне закінчення пробного терміну поставок українського яблука в цю країну. Про це повідомляє Українська Плодоовочева Асоціація.

Зазначається, що найближчим часом обидва компетентні органи повинні опублікувати детальну інформацію про те, з якого числа можна буде починати експортні відвантаження яблука.

Повідомляється, що в 2019 році, згідно з офіційними даними статистики Індії, Україна поставила в цю країну 325 т яблука, що приблизно відповідає 18 морським контейнерам. Це, безсумнівно, перевищує встановлені раніше обсяги пробних поставок в розмірі 8-9 контейнерів, однак не зовсім зрозуміло, як це стало можливим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео