Орест Сарматський

В Україні запровадили надзвичайний стан

Відповідний законопроєкт увечері, 23 лютого, підтримали 335 народних депутатів.

Верховна Рада затвердила указ Президента України Володимира Зеленського щодо запровадження від 00 годин 00 хвилин 24 лютого 2022 року надзвичайного стану на території всієї України, окрім Донецької та Луганської областей, строком на 30 діб.

За відповідний законопроєкт №7108 загалом проголосували 335 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні парламенту.

- Надзвичайний стан передбачає заборону проведення масових зборів та страйків, зміни місця проживання призовниками, військовозобов'язаними та резервістами, роботи аматорських радіопередавачів та радіовипромінюючих пристроїв, а також виготовлення інформаційних матеріалів, які можуть дестабілізувати обстановку в країні, - йдеться у повідомленні Інтерфакс.

Крім того, передбачено евакуацію мешканців з небезпечних для проживання місць, перевірку документів у громадян. За потреби може вводитися обмеження свободи пересування, огляд транспортних засобів, приміщень та особистих речей громадян, запровадження комендантської години.

Нагадаємо,  що треба знати тернополянам та жителям області про надзвичайний стан, говорили під час брифінгу у облдержадміністрації 23 лютого. 

Фото: Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео