Анастасія Кисіль

Вчителів Тернопільщини закликають вакцинуватися від COVID-19

COVID-19 може бути дуже небезпечним для освітян, які через специфіку своєї діяльності постійно контактують із великою кількістю вихованців, учнів або студентів

Завадити навчанню дітей може не тільки війна, а й COVID-19. У зв'язку зі збільшенням хворих на коронавірус голова обласної військової адміністрації Володимир Труш закликає  вчителів вакцинуватися. На цьому він наголосив у етері «Радіо ROKS».

Наприклад, 25 серпня на Тернопільщині двоє людей померли від COVID-19. За той день зафіксували 203 нових випадки коронавірусної хвороби. А вже 26 серпня захворіли 260 жителів області.

Я б не пустив дитину до не вакцинованого вчителя, який проводить з нею більше половини дня, у якого загроза захворіти на ковід і принести його в клас.  А решта людей мали б вже за два роки зробити вибір. Майже кожної сім’ї COVID-19 торкнувся. Є звичайно такі, в кого і кілька людей померли від цієї хвороби, а вони і дальше не вірять, що цей вірус існує. Думаю, з часом таких людей буде ставати менше, адже працює природній відбір, - каже він.

COVID-19 може бути дуже небезпечним для освітян, які через специфіку своєї діяльності постійно контактують із великою кількістю вихованців, учнів або студентів і наражаються на небезпеку захворіти, наголошують і в обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Вакцинація від COVID-19 дозволить розпочати новий навчальний рік безпечніше для здоров'я.

Якщо з часу отримання первинного курсу вакцинації пройшло щонайменше 6 місяців, отримайте бустерне щеплення! Другу бустерну дозу можуть отримати всі люди віком 60+ та люди 18-59 років із хронічними хворобами через 4 місяці після першого бустеру, - наголошують медики.

Додаємо перелік пунктів та центрів вакцинації від COVID-19 в області. 

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео