Божена Волинець

Вчора у Тернополі, відповідно до статистики швидкої медичної допомоги - найбільше страждали діти

dogliad-likaria (Copy)

Чотири нещасних випадки за участю неповнолітніх вчора, 10 січня, зафіксували працівники медичної допомоги.

Про це проінформували у дописі Cemd MK.

Так, о 13.06 бригада швидкої виїжджала на вул. Лучаківського, до 8-місячного пацієнта. За словами матері, хлопчик випадково ковтнув кусочок фольги, після чого у нього почався приступ кашлю. Після наданої медичної допомоги дитину, з діагнозом стороннє тіло дихальних шляхів, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.

О 18.41 бригада швидкої виїжджала на вул. Тарнавського, до 9-річної пацієнтки. Дитина, спускаючись з гірки у парку, вдарилась головою об зустрічну дівчинку й втратила свідомість. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку дівчинку, після наданої медичної допомоги, доставлено в обласну дитячу лікарню.

Того ж дня  о 21.12 бригада швидкої виїжджала на вул. Ломоносова, до 1-річної пацієнтки. За словами матері, дитина ненароком впала з дивана й вдарилась у потиличну ділянку голови. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, після наданої медичної допомоги, дівчинку шпиталізували в обласну дитячу лікарню.

Окрім того, вранці 10 січня о 8.07 бригада швидкої виїжджала на вул. Збаразьку, на місце ДТП. За попередніми даними, 19-річну дівчину на пішохідному переході збило таксі. Із травматичними ушкодженнями обох колін, забоєм колінних суглобів потерпілу, після наданої медичної допомоги, доставлено у травмпункт.

Також 10 січня о 21.55 та 22.40 дві бригади швидкої виїжджали на вул. Бережанську, де ціла сім’я отруїлася чадним газом. У квартирі, де горіла газова колонка, двом дітям та їхній матері раптом стало погано. У них була загальна слабкість, запаморочення, блювота, головний біль, судом. Батько тим часом був у ванній кімнаті. Двох хлопчиків, віком 3 і 5 років, з діагнозом отруєння чадним газом, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню. 37-річну жінку, після наданої медичної допомоги, із тим же діагнозом, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.

- 10 січня побільшало виїздів до ковідних хворих, зросла кількість викликів до пацієнтів із хронічними недугами, на алкогольні інтоксикації, ГРВІ та різні нещасні випадки, - йдеться у дописі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео