Анастасія Кисіль

Вчителям Тернопільщини передали понад 1000 ноутбуків (фото)

IMG_3165

7 грудня голова Тернопільської ОДА Володимир Труш вручив комп’ютери освітянам області в рамках проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Усього на Тернопілля закупили 1592 ноутбуки, сьогодні передали 1050. Решту - школи отримають до кінця року.

Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Техніку купили за кошти державної субвенції із залученням фінансової допомоги органів місцевого самоврядування. Розподіл закуплених ноутбуків проводитимуть між закладами освіти, у яких кількість персональних комп'ютерів менша, ніж кількість педагогічних працівників.

- Це є найбільша закупівля ноутбуків для вчителів за всю історію незалежності України, які вони зможуть використовувати під час  підготовки до уроків та надавати якісні послуги нашим дітям. Це лише перший етап, на наступний рік я можу спрогнозувати, що буде знову продовжено придбання ноутбуків. Відповідно до закупівлі, в нас була економія близько трьох мільйонів гривень, яку теж швидко переформатували, встигли провести тендерні закупівлі і до цієї півтори тисячі ноутбуків добавляться інші, які придбають на заощаджені  кошти, – пояснює голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

IMG_3162
IMG_3162

IMG_3163
IMG_3163

IMG_3164
IMG_3164

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів по всій країні. Для цього з держбюджету виділили 980 млн гривень.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео