Ілона Хомів

Великих рідкісних змій виявили в урочищі на Тернопільщині (відео)

Змії, захищаючись, вкусили науковця. Однак вони не є отруйними і безпечні для людини. Тому їх у жодному разі не можна вбивати, а навпаки – охороняти, наголошує експерт

Великих рідкісних змій Zamenis longissimus виявили на Тернопільщині поблизу села Нирків в урочищі Червоне.  Це останній з п'яти видів полозів, яких йому до того ніколи не доводилося ловити на території України, повідомив науковець Олексій Марущак на фейсбук-сторінці Національного природного парку “Дністровський каньйон”. 

Це полоз лісовий Zamenis longissimus – хлопчик, біля нього я ще зловив більшу дівчинку. Вони виростають дуже великими, одноколірного забарвлення та мають біловате черево. Це дуже красиві тварини, не розумію, як можна їм завдавати шкоди. Вони мене вкусили, але зі мною нічого не трапилось, бо вони не є отруйні. Навіть якщо вони мене вкусили вважаючи, що я на них нападаю – це їх святе право, – розповів Олексій Марущак. 

Вид цих змій є безпечним для людини і  вбивати їх в ніякому разі не можна, наголошує науковець.  Навпаки їх потрібно охороняти та робити все для того, щоб вони залишалися частиною фауни нашої країни.

Нагадаємо, нещодавно наукові співробітники національного природного парку «Дністровський каньйон»  виявили мідянку звичайну (Coronella austriaca).

Фото, відео НПП «Дністровський каньйон»

Вибір читачів за тиждень

Відео