Велика наука проявляє посилений інтерес до тваринницької галузі корпорації «Агропродсервіс»

Минулий тиждень видався урожайним для офіційних відвідин виробничих підрозділів агрофірми. Після перебування на м’ясокомбінаті головного ветеринарного лікаря області Володимира Богоноса, до Настасова навідалися представники як прикладної, так і академічної науки. Зокрема, директор науково-виробничого акціонерного товариства «Біофарм» Олександр Боровко та завкафедрою Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій, доктор наук професор Василь Стефаник.

Причиною цьому є не лише зростаючі у корпорації потужності тваринницької галузі, передусім свинарства. «Агропродсервіс», як відомо, чітко закріпив і нарощує свої позиції серед лідерів вітчизняного свинарства. Але, на відміну від інших спеціалізованих тваринницьких комплексів, настасівчани останнім часом посилену увагу приділяють санітарно-екологічним заходам у свинарстві. А відтак чимало найновіших технологій, передових наукових розробок тут знаходять своє практичне застосування.

АТ «Біофарм» увів в експлуатацію новий завод, який виробляє сучасні біопрепарати для застосування їх у тваринництві та рослинництві. Головне їх призначення – нейтралізація відходів, у тому числі запахів від аграрного виробництва. Олександр Боровко запропонував корпорації співпрацю, основні складові якої детально обговорені в Івана Чайківського за участю заступника директора ПАП «Агропродсервіс» Романа Березовського. Сторони домовилися про закупівлю цих препаратів для потреб корпорації, а також про продовження експериментальних досліджень на її виробничій базі.

Професор Василь Стефаник у ТОВ «Дружба» Тернопільського району досліджував стан перебігу такого поширеного захворювання у корів як ендометрит. У Львівському ветуніверситеті розробили принципово новий препарат для лікування таких захворювань тварин. Після обстеження та призначення курсу лікування новим препаратом через два тижні науковці перевірять ефективність його застосування.

Разом з тим, представник ректорату згадуваного університету під час зустрічі з директором ПАП «Агропродсервіс» Андрієм Бараном та його заступником Романом Березовським запропонував адміністрації корпорації укласти угоду на довготривалу співпрацю. Нею передбачається реалізація наукових розробок для тваринництва та проходження виробничої практики студентів університету. Кращих із них працевлаштовуватимуть на свинокомплексах корпорації.

Джерело: www.agroprodservice.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео