Юля Вітюк

Вгамували духовну спрагу: тисячі паломників взяли участь в прощі у Зарваниці (фото, відео)

111888

Участь у цьогорічній прощі в Зарваниці взяли кілька тисяч паломників з України та світу. Цей захід вже багато років є одним з основних для греко-католиків, але в 2021 він був особливо очікуваним, адже минулоріч через пандемію проща не відбулася. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук переконаний, проща у Зарваниці— це можливість для паломників вгамувати свою духовну спрагу.

- Сьогодні ми тут, черпаємо з джерела, разом молимось, разом переживаємо цю унікальну національну прощу, ми разом стоїмо перед Богом, який є джерелом нашого життя і здоров’я, — говорить Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ.

Попри спеку, участь у прощі взяло чимало вірян різного віку. Люди спільно молилися за мир в Україні, просили здоров’я для себе та своїх рідних. Паломництво — особливий час, нагода проаналізувати своє життя і переосмислити цінності, — вважає Іван Чайківський, який вже вп’ятнадцяте взяв участь у прощі в Зарваниці.

- Такі прощі дуже важливі, важливо звертатися до Бога. Це об’єднує. Ми в період нашого життя грішимо, допускаємося різних помилок, тут ми інколи подаємо руку тому, кому б не подали в такому житті, ми прощаємо, переосмислюємо все своє життя за період тієї молитви і відчуваємо полегшення, — розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).
Іван Чайківський зізнається, молився не тільки за здоров‘я своїх рідних та мир в Україні, але й традиційно просив у Бога доброго та щедрого врожаю. Нагадаємо, цьогорічне паломництво приурочили 425-річчю Берестейської унії і молитві за мир в Україні. Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео