Відомий письменник розповів про зйомки фільму у Кременці

кокотюха

Основну і більшу частина історичного фільму «Червоний. Без лінії фронту» зніматимуть саме у Кременці. Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів сценарист картини і письменник Андрій Кокотюха. Розповів і про сюжет, який триматиме глядача у напрузі впродовж всього перегляду.

«Фільм перенесе глядача в Кременець 1930-их років. Цей період української історії практично не відомий широкому загалу українців. Данило Червоний стане на шлях боротьби, познайомившись із радикалами. Його товариш із колегіуму Юрій Дорош теж хоче боротися за Україну – але в його розумінні вона має стати комуністичною. Після драматичних подій, коли переконання розведуть ровесників по різний бік барикад, вони зустрінуться вже 1943 року. Тепер Червоний – чотовий УПА, а Дорош – капітан НКВС, очолює групу диверсантів. Пік протистояння Червоного й Дороша припаде на 1945 рік, коли Юрій уже як начальник місцевого відділення НКВС почне полювання на Данила, на той час – хорунжого УПА. Червоний продовжує боротьбу без лінії фронту, водночас протистоячи німцям, польській Армії Крайовій та Червоній Армії» – анонсував автор сценарію.

Попри те, що у Кременці провели уже декілька кастингів у пошуках акторів для масових сцен, людей досі не вистачає. Отже ще є шанс потрапити у велике кіно, – розповів директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук.

Фото зі сторінки Андрія Кокотюхи у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео