Військову частину Тернополя можуть назвати на честь відомого полководця

unnamed (3)

Сьогодні президент України Петро Порошенко розповів про рішення присвоїти ім'я Богдана Хмельницького одній із військових частин Збройних Сил України.

В подальшому Порошенко даватиме військовим частинам, які розташовані у інших містах імена полководців, щоб надихати воїнів на нові подвиги та звершення.

Про це повідомили у прес-службі глави Держави.

На переконання президента, в назвах та на знаменах українських військових частин обов’язково мають бути імена звитяжних воїнів та полководців.

  • Можна у різний спосіб віддавати шану тим, хто боронив країну у схожій на сучасну гібридній війні. Але найбільшим проявом поваги, на мою думку, буде встановлення та утвердження символічного зв’язку між українськими воїнами минулого і сьогодення, - зазначив Петро Порошенко. - Саме тому я прийняв рішення про присвоєння імені Богдана Хмельницького одній із військових частин Збройних Сил України - на честь великого українського полководця та першого національного військового підрозділу Української революції 1917-1921 років. Переконаний, що спадкоємність поколінь українських захисників має знайти своє втілення в сучасних Збройних Силах України. У назвах та на знаменах українських військових частин обов’язково мають бути імена звитяжних воїнів та полководців, котрі здобували славу нашої зброї від княжих часів і дотепер.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео