Орест Сарматський

Визнання Росією «Л/ДНР» буде подальшим порушенням суверенітету України – Столтенберг

Ймовірне визнання Росією незалежності «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях України, пропозиції щодо чого сьогодні Держдума РФ направила на «невідкладний розгляд» президенту Путіну, означатиме подальше порушення РФ суверенітету та територіальної цілісності України, грубе порушення Мінських домовленостей та значно ускладнить пошук політичного рішення цього конфлікту.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання Укрінформу.

- Щодо визнання так званих Донецької та Луганської Республік. Якщо це трапиться, це буде ще одним грубим порушенням територіальної цілісності України та її суверенітету. Без сумніву, Донецьк та Луганськ є частиною України, в межах її міжнародно визнаних кордонів. Тож таке визнання буде порушенням міжнародного права, територіальної цілісності та суверенітету України. Не лише це. Це також буде порушенням Мінських угод, та зробить навіть більш складним завданням пошук політичного рішення на основі Мінських угод, - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що НАТО та він особисто підтримують зусилля Франції та Німеччини у Нормандському форматі з пошуку політичного рішення на Донбасі. За його словами, визнання двох згаданих територій в якості якогось роду «незалежних» утворень повністю підірве ці зусилля і порушить цю угоду.

Як повідомлялося, сьогодні Держдума РФ прийняла звернення до президента Путіна із пропозицією «невідкладного» визнання незалежності так званих «ЛНР» та «ДНР» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео