Віра Олександрович

Власник будівельної компанії у Тернополі «нагрів» усіх на 3,3 млн грн (фото)

107

У привласненні понад 3,3 млн грн при будівництві приймального відділення для учасників АТО у Тернополі підозрюють власника будівельної компанії.

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, бюджетні кошти «щезли» під час виконання робіт із реконструкції лікувального корпусу та будівництві приймального відділення для учасників АТО/ООС. Такі злочини підпадають під ч. 2, ч. 3, ч. 4, ч. 5. ст. 191 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Посадовця викрили під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури.

- За версією слідства, у 2017 році комунальне підприємство оголосило тендер для виконання робіт із реконструкції лікувального корпусу в обласному наркологічному диспансері та добудови приймального відділення для покращення надання медичної допомоги демобілізованим та учасникам АТО, - кажуть у прокуратурі. - Договірна вартість робіт становила близько 21 млн грн. 

У ході здійснення ремонту та будівництва об’єкта посадовці комерційної структури, зловживаючи своїм службовим становищем, вносили в акти виконаних робіт неправдиві відомості щодо обсягів і вартості виконаних робіт.

- Підробивши документи, зловмисники на 15,5% завищили вартість усього  ремонту, - стверджують правоохоронці. - Їхні неправомірні дії завдали збитків державному та місцевим бюджетам на суму у понад 3,3 млн грн.

Власнику будівельної компанії вже повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Водночас встановлюють інших осіб, причетних до скоєння злочину. До слова, справу вдалося відкрити спільно із співробітниками СБУ і слідчими поліції.

Фото надані пресслужбою обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео