Віра Олександрович

Воякам-інвалідам і дітям-сиротам у Тернополі до свят дадуть по 10 тисяч (відео)

Інваліди війни і діти загиблих учасників АТО отримають по 10 тисяч гривень із нагоди свят. Таку ж суму передбачили для бійців-контрактників на одноразову допомогу. Кошти знайшли у міському бюджеті, адже зауважили суттєве перевиконання казни.

Зміни до програми «Турбота» на 2016-2018 роки внесли на сесії Тернопільської міської ради. Збільшити соціальну підтримку певної частини тернополян запропонував, зокрема, голова постійної бюджетної комісії міської ради Ігор Турський.

 

[embed]https://youtu.be/40CjBBkGj0g[/embed]

Нагадаємо, депутати засідали впродовж 10 годин у п’ятницю, 21 жовтня. Встигли розглянути близько 230 питань, хоча частину – не ухвалили (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.)

Доповідав із цього питання начальник міського управління соціального захисту населення Володимир Сулима. Втім, депутатам його виступ не був потрібен – вони відразу погодилися  на зміни до стосуються виділення одноразової грошової допомоги у розмірі 10 000 гривень деяким категоріям населення.

- Гроші отримають тернополяни, які уклали контракт на військову службу, а також учасники бойових дій зі статусом інваліда війни під час АТО чи «Революції Гідності», - пояснює Ігор Турський. – Ми плануємо, щоб гроші інваліди одержали до 6 грудня, Дня української армії. До Дня святого Миколая таку ж суму передадуть дітям загиблих учасників АТО із Тернополя.

Колеги перепитали пана Турського, чи вистачить грошей на ці потреби. Він повідомив, що ці витрати уже врахували при внесенні змін до бюджету-2016. Дозволило це зробити значне перевиконання за власними доходами.

До слова, аби такі категорії тернополян або їхні представники змогли отримати кошти, їм необхідно звернутися із відповідними документами і заявою у міське управління соціального захисту населення.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео