Віра Олександрович

Вояки АТО у Тернополі просили право користування землею (фото, відео)

Ато_Конько

Представники ГО «Побратими Галичини» - колишні вояки АТО приходили на сесію міської ради у Тернополі, аби звернутися до депутатів.

Річ у тім, що у порядку денному було питання «Про надання дозволу на укладання договору земельного сервітуту», але тернополяни не були впевнені, що цей пункт ухвалять. Ось тому прийшли самі навіть привели із собою підтримку.

Кібляр
Кібляр

Спершу до трибуни пішли самі колишні вояки. Але говорили вони невпевнено, адже досвіду публічних виступів – катма. Тому пояснювати взявся координатор волонтерської групи «Схід та захід єдині» на Тернопіллі та загалом у Західній Україні Василь Конько.

[embed]https://youtu.be/WUlIDXbmwnU[/embed]

Вони хочуть розпочати підприємницьку діяльність, аби забезпечити свої соціальні потреби, - каже міський голова Сергій Надал. – Починання треба підтримувати. Хлопці раніше не займалися бізнесом і не можуть усе правильно пояснити. Але якщо ми зробимо цей перший крок, то вони надалі зможуть спокійно займатися підприємництвом.

До речі, доповідав із цього питання начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. І депутати відразу розпочали дискусію, бо не зрозуміли: чому потрібен саме сервітут, чи не заважатиме це іншим суб’єктам підприємницької діяльності у тій місцині. Адже йдеться про обмежене право користування землею, що забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею із певними обмеженнями, встановленими законом або договором.

Люди
Люди

Я думаю, що кожен депутат поважає учасників бойових дій і старається їм допомагати, але – з іншого боку, якщо в сервітуті звучить для проходу і проїзду, а журналістам керівник організації каже, що будуть там будувати якийсь об’єкт, то хтось щось недоговорює або робить щось не так. Окрім учасників АТО ми маємо поважати і закон. Може, варто подумати, як їм передати ділянку не сервітутом? Аби вони працювали, але робили це у правовому полі.

Свої аргументи на користь бійців після цього навів секретар міської ради Віктор Шумада. Мовляв, бійці до нього приходили особисто. У тому, що вони намагаються налагодити бізнес і влаштуватися у мирному житті, він вбачає позитив, а тому закликав депутатів голосувати «за».

Депутати
Депутати

Дозвіл громадській організації «Побратими Галичини» на укладання договору земельного сервітуту на земельну ділянку площею 0,0284 га терміном на 5 років для права проходу, проїзду і паркування автотранспорту за адресою пров. Цегельний таки надали. Тепер ГО має оформити у двомісячний термін договір сервітуту і документацію із землеустрою.

Про те, що відбувалося у залі того дня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео