Оксана Бучко

Вибухи у Тернополі стають схожими на серійні злочини

DSC01024

Подарунок із вибуховим предметом вже вдруге за місяць знаходять у Тернополі. Цього разу – на подвір’ї ректора ТНЕУ, тож у поліції говорять про можливу серійність злочину. Жителів міста та області закликають не брати і не розглядати підозрілих предметів та яскравих пакунків, а одразу повідомляти про це поліцію.

У ректора на подвір’ї був саморобний вибуховий пристрій із алюмінієвим елементом, що направлений на завдання серйозних травм та навіть смерті, –розповів під час брифінгу керівник ГУНП Тернопільщини Олександр Богомол. – Стан у господаря та його дружини важкий, але стабільний. Пристрій спрацьовував при детонації – зміни положення предметів. Тож його залишив досвічений спеціаліст, який працює дуже обережно.

За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 15 частиною 1 статті 115 ККУ. У поліції перевіряють різні версії.

Вибуховий предмет був разом із запискою, яка попереджала про смерть. Текст був адресований ректору: «Memento mori», – зазначив Олександр Богомол. – Ми попередньо пов’язуємо вибух із попереднім. Є версії мотивів особистої помсти, вимагання коштів або земельних конфліктів.  

Також поліція працює на профілактику таких випадків і закликає жителів не ігнорувати можливої небезпеки.

У час війни дуже небезпечно ігнорувати вибухові предмети, – додав Олександр Богомол. – Особливо уважними сьогодні в місті мають бути публічні та заможні люди, як потрапляють у коло зацікавлення зловмисників. Ми готові виїжджати і 20 разів на день. Краще зайва тривога, але максимальна безпека людей.

Зловмиснику світить 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, підсумував очільник поліції.

Фото tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео