Віра Олександрович

Вигоду від пожертви офіційно отримали лише п’ятеро жителів Тернопільщини

Пожертва

Податковою знижкою вже скористалися понад 2 600 жителів Тернопільщини. Причому 5-ро краян задекларували витрати у вигляді пожертв і повернули собі частину коштів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Своє право на податкову знижку вже реалізували 2 639 жителів Тернопільської області, - уточнюють у податковій. - Вони задекларували 43,8 млн грн різних витрат. Порівняно з аналогічним періодом 2020-го кількість декларантів зросла на 188 осіб, а сума витрат – на 7,1 млн грн.

Підставою для подання декларації про майновий стан і доходи задля податкової знижки переважно була оплата за навчання. Такою можливістю скористалися понад 89% декларантів – 2 184 осіб.

- Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право для повернення податку 405 краянам, - додають у податковій. - Витрати із оплати за допоміжні репродуктивні технології та усиновлення дітей, а також - сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 45 і 22 особам, відповідно. Ще 9 жителів Тернопільщини задекларували витрати на сплату видатків для будівництва (придбання) доступного житла, 8 – витрати у зв’язку із переобладнанням транспортних засобів і 5 – витрати у вигляді пожертв.

До речі, за наслідками перерахунків таким декларантам нарахували до повернення 7,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), із яких 4,8 млн грн, або 61%, уже повернули.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео