Оксана Бучко

Викрадачів майданівця з Тернопільщини досі не знайшли

28232807_1701118659946598_1117162521_n-588x396

Трагічні події на Майдані, які відбулись 18-20 лютого 5 років тому, згадують сьогодні тернополяни. Житель Тернопільщини Василь Бойцун у той час став жертвою викрадення. Він розповів «Терену» про свої переживання у 2014 році, про життя після Майдану, очікування і плани на майбутнє.

– Пройшло 5 років від початку подій на Майдані. Як учасник Майдану, поділіться власним поглядом на те, як прожила Україна цих 5 років і чи є якісь результати сьогодні?

– Коли розпочався Майдан, одразу знав, що буду активним учасником. Хотілось якомога скоріше поміняти владу. Вірив, що наступна змінить нашу країну. Я розчарований темпами процесів у нашій країні (продовжує неохоче, – прим. авт.). Це стосується судової ланки і усіх інших. Хоча можливостей стало більше і для праці, і для розвитку. Та все ж я особисто планую шукати роботу за кордоном.

– Під час спогадів тих трагічних подій, які торкнулись і Вас особисто, які емоції переповнюють – страх, гордість чи відчай?

– Я намагаюсь не згадувати цих подій (опускає погляд Василь, – прим. авт.). Хоча після них доводилось ще бувати у місцях викрадення з адвокатом, а також розпізнавати підозрюваних по фото.  Тоді 18 лютого мене забрали силою з Майдану. Пояснили, що це для інтерв’ю. Але потім отримали дзвінок і повернули назад. Викинули на Херсонщині посеред посадки і побили. Я добрався до маршрутки, яка їхала в лікарню. А звідти вже люди викликали швидку.

– Чи вдалось покарати винних?

– Ні, викрадачів і замовників досі не знайшли. Слідство у справі триває у київському суді.

– Як відомо, Ви отримали матеріальну компенсацію. На що витратили гроші?

–Я отримав 500 тис. грн компенсації. Таку допомогу отримали 24 особи з області, які отримали тілесні пошкодження середньої важкості. Також допомогу у розмірі 200 тис. грн – 25 осіб, які отримали легкі тілесні  ушкодження; у розмірі 700 грн – 10 осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження; по 1 млн грн – 5 членів сімей загиблих воїнів.  Гроші частково витратив на покупку автомобіля. Це було приємно, що про нас не забули (успміхається Василь, – прим. авт). Хотілося б бачити таку активність у всіх інших сферах. А також і свідомість громадян, які незабаром робитимуть вибір майбутнього країни.

Фото з архіву Василя Бойцуна

Вибір читачів за тиждень

Відео