Орест Сарматський

Виробництво молока екстра-класу зросло (Агро-новини)

жовт10_2

Молочна галузь зараз є чи не найбільш вразливою серед усіх секторів АПК. Проте, впродовж останнього року молочні господарства України продемонстрували стабільну позитивну динаміку. Про це повідомила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк, передає прес-служба АВМ.

«Не зважаючи на те, що кількість корів у промисловому секторі продовжує скорочуватися (за підсумками 3 кварталів 2017 р., поголів’я скоротилося на 4,5% до 476 тис. голів), тим не менш вал виробництва молока стабільно зростає, оскільки з року в рік на 5-6% зростає продуктивність корів», — повідомила Ганна Лавренюк.

1401
1401

За її словами, у 2016 р. промислові ферми виробили 2,7 млн т молока, а за три квартали 2017 р. — вже 2,1 млн т молока. Цього року, виробництво молока пережене минулорічні показники.

Мінагрополітики розподілило 6,3 млрд грн, виділених на підтримку АПК

Керівництво Мінагрополітики продовжує серію галузевих зустрічей для напрацювання найбільш ефективних порядків використання коштів державної підтримки в 2018 р.Відбулась робоча зустріч першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з представниками підприємств молочної галузі — членів Асоціації виробників молока. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

1402
1402

У заході також взяли участь директори відповідних департаментів Мінагрополітики, представники молочарських підприємств, профільних асоціацій та громадських об’єднань.

У проекті державного бюджету на 2018 р. Урядом запропоновано спрямувати на підтримку тваринництва 2,3 млрд грн. Як відзначив Максим Мартинюк, кошти будуть спрямовані, зокрема на компенсацію відсоткових ставок за кредитами, залученими для будівництва та реконструкції тваринницьких ферм, заходів з підвищення біобезпеки, закупівлю високопродуктивного поголів’я, тощо.

В Україні сповільнився ріст цін на томати

Томати на українському ринку продовжують дорожчати проте, темпи росту цін суттєво уповільнилися. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Нагадаємо, цього року ціни натомати досягли рекордних показників за всю історію незалежності України.

З початку тижня ціни на томати в Україні зросли на 17-20% після росту одразу на 60% минулого тижня.

1403
1403

Комбінатам вдається від відвантажувати по 28-30 грн/кг (€0,89-0,95/кг), тоді, як тиждень тому ціни на томати стартували від 24 грн/кг (€0,76/кг).

Як повідомляють учасники ринка, ріст ціна на томати пов'язаний з дефіцитом продукції. Більшість господарств вже завершили реалізацію та відвантажують остаточні партії. При цьому, турецький томат не користується попитом через високі ціни.

Проте, навіть в таких умовах виробникам не вдається більш суттєво підвищити ціни, адже темпи збуту знизилися. Основним каналом реалізації є роздрібні мережі, які ведуть закупівлі виключно для поточних продажів.

В середньому, на даний момент українські томати коштують в середньому в 1,7 разів дорожче, ніж рік тому. Учасники ринку мають сумніви щодо подальшого росту цін, адже кількість та якість партій досить невисока.

Вибір читачів за тиждень

Відео