Орест Сарматський

Виробництво свинини збільшиться в другій половині 2018 року (Агро-новини)

лют01

Експерти Асоціації «Свинарі України» вважають, що тенденція до скорочення вирощування та реалізації свинини триватиме ще півроку.

Про це заявив президент Асоціації Артур Лоза, передає АгробізнесСьогодні.

За його словами, у січні цього року на забій відправили на 11% менше свиней, аніж торік, а об'єми вирощування скоротилися на 4%. Це стало наслідком економічних факторів, вважає Лоза, а саме кризи 2014-2015 років.

Нині обсяги вирощування свинини впали менше, аніж обсяги реалізації. На думку фахівців, це свідчить про стабілізацію галузі.

0101
0101

Тож, ще орієнтовно півроку будемо спостерігати тенденції до падіння, а наприкінці року — вирівнювання й збільшення обсягів вирощування й реалізації на забій», — каже Лоза.

Україна за 5 місяців експортувала рекордний обсяг кукурудзи в Туреччину

За п'ять місяців 2017/18 сезону українські експортери поставили в Туреччину більше 650 тис. т кукурудзи, що є рекордом для експорту на цей ринок (роком раніше було поставлено тільки 277 тис. т). Про це повідомляє Delo.ua.

На тлі очікуваного скорочення пропозиції російської кукурудзи в поточному сезоні Туреччина покриває імпортну потреба також за рахунок української.

Попри те, що в грудні-січні поточного сезону аграрії активізували постачання кукурудзи на зовнішні ринки, експортовані обсяги, як і раніше, відстають від торішніх, зважаючи на скорочення експортного потенціалу української кукурудзи на 2017/18 МР.

Так, за підсумками січня 2018 року Україна експортувала 2 млн т кукурудзи, що на 10% менше, ніж було в січні минулого року (2,3 млн т).

0102
0102

Половина експорту в цей період обсягу кукурудзи вже традиційно припала на країни Євросоюзу. Попри загальне відставання експорту кукурудзи з України, обсяги поставок кукурудзи в ЄС не поступаються торішнім.

Затверджено перелік органів державного нагляду

Уряд затвердив перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Про це повідомляє «АгроПоліт».

До переліку включено органи, на сфери діяльності яких не поширювалася дія мораторію на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у 2017 році, а також додатково виводяться з-під дії мораторію органи державного ринкового нагляду, сфери ветеринарної медицини, карантину та захисту рослин, санітарного нагляду, Держспецзв’язку, Держлікслужби, Держгеонадра, Держгеокадастр, частково — ДСНС.

0103
0103

Такий підхід до формування переліку органів державного нагляду (контролю) застосовано з метою забезпечення розвитку підприємництва, а також забезпечення контролю за найбільш вразливими та ризикованими сферами суспільних відносин і виконання міжнародно-правових зобов'язань України.

Вибір читачів за тиждень

Відео