Віра Олександрович

Як буряки і багно посварили депутатів на Тернопільщині (фото, відео)

Сесія5

Неординарна ситуація сталася під час першого засідання сесії Тернопільської обласної ради  2 листопада.

Два депутати (один із яких ще й одночасно - очільник ОДА) довго з’ясовували, як мають працювати цукрові заводи на Тернопіллі, аби і фермери були задоволені, і водії, які їздять повз поля, де сьогодні збирають буряки.

Член фракції ТОО політичної партії «Громадянська позиція» Петро Васько не міг всидіти на місці. Коли голова облради Віктор Овчарук запропонував політикам вносити пропозиції до порядку денного, депутат відразу попросився до трибуни.

[embed]https://youtu.be/dbCSe5G7O7Y[/embed]

Депутат договорився до того, що вимагав приїзду у Тернопіль керівника ТзОВ «Радехів цукор» Віталія Сікорського.

Якщо в інших областях є конкуренція, то у Тернопільській області всі цукрові заводи належать одному власнику, - каже Петро Васько. – Хотілося б знати про плани цієї фірми. Адже нині дрібні власники, які посіяли від 20 соток до гектара буряків, мають дуже серйозні проблеми. «Радехів цукор» не бере їхній буряк! А хто його буде тримати у полі до грудня? Треба заслухати того Сікорського або його представника.

Сесія2
Сесія2

Крім того, Петро Васько мав претензії до облавтодору і правоохоронців, які, мовляв, зовсім не стежать за станом дороги, а тому вона – вся у болоті. Особливо багато проблем там, де зараз копають цукрові буряки.

[embed]https://youtu.be/8zQQPdzkQVQ[/embed]

У дискусії взяв участь один із найбагатших аграріїв Тернопілля – Олег Крижовачук. Він повідомив, що господарство «Україна» має угоду на постачання буряку аж у лютому, бо за складеним ще влітку графіком вклинитися в інших час – неможливо. Оскільки Петро Васько звертався до голови ОДА, відповідь дав і Степан Барна.

[embed]https://youtu.be/PYILZpQk_Os[/embed]

Окрім того, на сесії внесли зміни і доповнення до рішення Тернопільської обласної ради №1602 від 15.03.2014 р. «Про затвердження програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014-2018 рр.». Це питання лобіював особисто перший заступник голови облради Василь Деревляний. Також депутати проголосували за зміни до «Програми розвитку видавничої справи та інформаційного простору у Тернопільській області на 2017-2020 рр.» і до «Програми  захисту населення і територій Тернопільської області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 рр.».

Сесія6
Сесія6

Підтримали політики 48 голосами «за» і клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Віталія Кулика. Які ще питання ухвалили на цьому засіданні, докладно читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео