Тамара Коблик

Залишається довше свіжою і не проростає: як зберігати картоплю в будинку та квартирі

Розбираємося, як зберігати картоплю взимку, щоб вона не втратила свою свіжість і якість

Купувати картоплю найкраще в сезон її збору, коли на неї найнижча ціна. Однак не всі знають, як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проростала і не морщилася, зберігаючи свою свіжість. Про це пише Уніан.

Як правильно зберігати картоплю в домашніх умовах

Рішення проблеми, як зберігати картоплю в погребі, криється вже в самому питанні. Там темно і прохолодно, що створює ідеальні умови для тривалого зберігання. Ось тільки на в'янення і проростання це не впливає.

Що потрібно зробити, щоб картопля не проростала в погребі - поставте поруч яблука. Вони виробляють газ під назвою етилен, який стримує проростання.

Британське видання Express зазначає, що, за словами експертів, спільне зберігання картоплі і яблук може повністю змінити правила в цьому питанні. Це не тільки збереже ваші гроші, але й дозволить вашим коренеплодам довше залишатися свіжими.

Також розібралися, як зберігати картоплю, якщо у вас немає льоху або ви живете не в приватному будинку. Агентство харчових стандартів (FSA) дало свою рекомендацію, як зберігати картоплю в квартирі. Для створення стабільних температурних умов її можна поставити в холодильник. Стверджується також, що це додатково збільшить термін її зберігання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео